امروز دوشنبه 05 آذر 1403 http://hayatbakhsh.cloob24.com
0

گاهی پیش می آید نیاز به این دارید در اکسل تعداد زیادی شیت ایجاد کنید و آنها را با اسامی مورد نظر تغییر نام دهید. این کار را می توان با چند خط ماکرو در محیط اکسل انجام داد. فرض کنید تصمیم دارید تعداد 20 شیت جدید در محیط اکسل ایجاد کنید بگونه ای که اسامی آنها به اسامی که در داخل شیت اول Sheet1 نوشته اید تغییر نام داده شوند. فرض کنید اسامی مورد نظر شیتها در شیت اول و در سلولهای A1 الی A20 نوشته شده اند. با اجرای ماکرو زیر در اکسل این کار براحتی انجام خواهد شد

اگر تعداد بیشتر یا کمتر شیت جدید خواستید ایجاد کنید می توانید با تغییر عدد مورد نظر در حلقه این کار را انجام دهید.


Sub addsheet()

For i = 2 To 20

Dim newsheet

Set newsheet = Sheets.Add(After:=Sheets(Worksheets.Count), Count:=1, Type:=xlWorksheet)

Sheets("sheet1").Select


newsheet.Name = Cells(i, 1)

Next i

End Sub

0

1- مستأجر حق واگذاری مورد اجاره را کلاً یا جزئاً به غیر نداشته و ندارد.

2- پس از انقضاء مدت اجاره یا لدی الفسخ تا تخلیه عین مستأجره اجرت المثل برابر اجرت المسمی است.

3- مورد اجاره بدون سرقفلی و حق کسب و پیشه بوده و مستأجر هیچگونه وجهی بابت سرقفلی، حق کسب و پیشه، ودیعه، قرض الحسنه و پیش پرداخت به موجر پرداخت و تأدیه ننموده است لذا پس از انقضاء مدت اجاره یا لدی الفسخ هیچگونه حق و حقوقی در خصوص موارد یاد شده نداشته و ندارد و موظف و ملتزم است بدون هیچ عذر و معاذیری مورد اجاره را تخلیه نموده و صحیح و سالم به موجر تحویل دهد.

4- مستأجر موظف است پس از انقضاء مدت اجاره یا لدی الفسخ مفاصا حساب های مصرفی آب، برق، فاضلاب، گاز و تلفن رقبه مورد اجاره و دیگر حقوق دولتی منجمله مفاصا حساب های مالیاتی متعلق به خود در رقبه مورد اجاره «بداهتاً در مدت استفاده» را از مراجع ذیربط اخذ و قبوض و مدارک آن را به موجر تسلیم نماید.

5- مستأجر حق تغییرات اساسی در مورد اجاره را نخواهد داشت.

6- مورد اجاره فقط و صرفاً جهت. به مستأجر اجاره داده شده است و حق تغییر شغل به هیچ وجه نداشته و نخواهد داشت.

7- مالیات مشاغلی و مستغلات و حق بیمه تامین اجتماعی و عوارض شهرداری به عهده مستأجر می باشد که باید بدون هیچگونه بهانه ای بپردازد و پس از مدت اجاره یا لدی الفسخ مفاصا حساب مربوطه را از ادارات و مراجع فوق اخذ و به موجر تحویل دهد.

8- چنانچه کسر و انکساری نسبت به مورد اجاره در مدت اجاره بوجود آید، مستأجر متعهد و ملزم به جبران کسر و انکسار خواهد بود.

9- چنانچه موجر قصد فروش مورد اجاره و یا احیاناً نیاز به استفاده از مورد اجاره را داشته باشد، به محض اعلام کتبی از طرف موجر، مستأجر مکلف است ظرف مدت یک ماه از تاریخ اعلام، مورد اجاره را تخلیه و صحیح و سالم تحویل موجرنماید.

0

کاربرد دکمه های ماشین حساب کلید GT (Grand total):با استفاده از این ویژگی کاربر می تواند جمع نتایج چند عمل محاسباتی متوالی را در یک زمان محاسبه نماید. کافیست پس از انجام هر عمل محاسباتی کلید = (مساوی)را فشرده، در انتهای محاسبات با فشردن کلید GT، جمع نتایج تمامی محاسبات قبلی روی نمایشگر ماشین حساب نمایان خواهد شد.

کلید TAX+، TAX-

با استفاده از این قابلیت کاربر با یک بار تنظیم درصد مالیاتی پرداختی خویش در حافظه دستگاه، می تواند در معاملات آتی خویش رقم نهایی فروش به مشتریان را با احتساب مالیات تنها با فشردن کلید TAX محاسبه نماید و از صرف زمان اضافی جهت محاسبه رقم مالیات و اضافه نمودن آن به رقم نهایی فاکتور خود جلوگیری به عمل آورد.

عملکرد کلید MU

زمانی که عددی داریم و می خواهیم درصدی را از عدد سوم دیگری کم کنیم (که باید محاسبه شود)که به عدد موجود دست یابیم:
به طور مثال عدد 100 را داریم، می خواهیم طوری محاسبه کنیم که اگر از مبلغ x (ایکس)به طور مثال 5% کسر شود، مانده 100 شود.

عملکرد کلید CE
بدین صورت است که در صورت درج نادرست یک عدد (خصوصا بین چندین عدد متوالی باشد)می توانید با فشردن این کلید، همان عدد ناصحیح را اصلاح کرده و عملیات را ادامه دهید. خاصیت این کلید وقتی است که تعداد زیادی رقم را به ماشین حساب داده باشید و به منظور جلوگیری از دوباره کاری بخواهید از آن استفاده کنید.

کلید TM
برای وارد کردن ساعت به صورت (ساعت/ دقیقه/ ثانیه)و انجام اعمالی مانند جمع یا تفریق ساعت های مختلف.

برای مثال اگر بخواهید نرخ 25% را تعریف کنید به این تریب وارد می کنیم: 25/ TAX/ SET.
حالا اگر بخواهید این کار خود را لغو کنید، همین کار را با عدد صفر انجام می دهیم یعنی به جای 25، صفر را وارد می کنید و اگر هم خواستید عدد دیگری وارد کنید به همین ترتیب عدد مورد نظر را وارد می کنید. توجه داشته باشید که شما فقط می توانید یک نرخ داشته باشد.

0

زغال فعال یک عنصر بسیار موثر جهت تقویت پوست و مو محسوب می شود. با قرار دان زغال بر روی پوست و در موها می توانید شاهد سلامتی و زیبایی این دو عضو مهم باشید.

زغال فعال یک نوع زغال است که بیشتر در مصارف پزشکی استفاده می شود.

همچنین این ماده همراه با مواد شیمیایی آن به عنوان یک دارو در اورژانس جهت درمان مسمویت ها استفاده می گردد.

امروزه بسیاری از مردم جهت سم زدایی آب و مواد غذایی و سفید کردن دندان ها از این ماده کمک می گیرند.

خوب است که بدانید چطور این ماده ی شگفت انگیز در درخشان کردن و تقویت پوست و مو نیز موثر است.

زغال فعال را به صورت پودر در آورده و بر روی مو و پوست صورتتان بریزید.

سموم به راحتی به زغال فعال می چسبند که این خود سبب سم زدایی و پاک سازی می شود. به علاوه اینکه چون این ماده یک عنصر طبیعی است و فارغ از هر گونه ماده ی شیمیایی می باشد عوارض بدی برای مو و پوست ندارد. زغال فعال از طرق زیر می تواند سبب تقویت پوست و مو شود.

کوچک تر کردن منافذ و پاک سازی پوست

سموم و ذرات ریز زیادی در طول روز به منافذ پوست ما می چسبند و آن را آلوده می سازند. زغال فعال به این منافذ اتصال یافته و مانع اتصال این مواد آلوده به پوست می شود و سبب پاک شدن و درخشان ماندن پوست می شود. همچنین این ماده با لایه برداری سلول های مرده ی پوست، آن را شاداب تر می سازد.
مراقبت از پوست چرب
زغال فعال سبب ایجاد تعادل در چربی پوست شده و مانع جوش زدن صورت می شود. بنابراین بهتر است افرادی که پوست چرب دارند، یک یا دو بار در هفته از زغال فعال به عنوان ماسک صورت استفاده کنند. ولی استفاده ی بیش از حد آن ممکن است سبب خشکی زیاد پوست شود.
درمان آکنه
بسته به نوع آکنه و علت تشکیل آن، زغال فعال می تواند آن را از بین ببرد. این ماده به شکل یک صابون عمل کرده و تمام چربی ها و آلودگی ها را از پوست می زداید. اگر نمی خواهید از این ماده در تمام پوست خود استفاده کنید، آن را فقط بر روی محل آکنه قرار دهید.
درمان نیش حشرات و مشکلات پوستی
اگر پوست مورد گزش حشراتی مانند زنبور قرار بگیرد و یا به هر دلیلی دچار بریدگی و خراش شود، زغال فعال می تواند درد را تسکین دهد و علائم آن را از روی پوست محو کند.
برخی عفونت ها نیز می توانند توسط این ماده ی مهم درمان شوند.برای این منظور، بهتر است پودر زغال را با کمی آب مخلوط کرده و به صورت خمیر در آورید. سپس خمیر را بر روی محل مورد نظر قرار دهید.
خلاص کردن موها از شر سموم
با قرار دادن زغال فعال بر روی موها می توان آن ها از شر گرد و خاک و چربی اضافه خلاص کرد،درست مانند پوست. می توان برای تقویت و بهبودی موها از شامپوهای دارای زغال فعال استفاده کرد. در غیر این صورت می توانید در فواصل زمانی مشخص در هنگام استحمام یک قاشق پودر زغال فعال را به شامپویتان اضافه کنید. فقط به یاد داشته باشید استفاده ی زیاد از زغال ممکن است باعث خشکی بیش از حد موها شود.
حجیم ساختن موها
اگر موها آلودگی زیادی را حمل کنند، سبب خم شدن و بی حجم شدن شان می شود. در حالیکه زغال فعال با زدودن آلودگی ها، علاه بر پاک سازی موها باعث حجیم شدن آن می شود.
درمان پوست سر
شوره سر، قرمزی و خارش پوست سر چرب با زغال درمان می شود. با مخلوط کردن کمی از این ماده با شامپو، خود را از شر این مشکلات نجات دهید.

0
هزبنه تعمیر کولر یا سیستم گرمایش مورد اجاره به‌ عهده مالک است یا مستاجر؟
طبق ماده 486 قانون مدنی هزینه تعمیرات اساسی که در جهت استفاده از ملک لازم است، با موجر است و باید او پرداخت کند ولی تعمیراتی که عدم انجام آن باعث سلب استفاده از آن ملک نمی‌شود؛ مثلاً تعمیر کولر یا سیستم گرمایش، با مستأجر است و نه موجر. پرداخت هزینه‌های تعمیرات جزئی برعهده مستأجر است. تعمیر یا تعویض پوشال‌های کولر، تعویض لامپ‌های مصرفی، تعویض یا تعمیر قفل درها، نصب توری برای درها یا پنجره‌ها و تعمیر واشر شیرآب، به‌ طور کلی هر تعمیری که به استفاده بهتر مستاجر از ملک مورد اجاره مربوط می‌شود، تعمیر جزئی محسوب می‌گردد.همین طور باید به این نکته توجه کنید که اگر مستأجر در مدت اجاره اقدامات و فعالیت و تغییراتی در ملک انجام دهد، نمی تواند هزینه این تغییرات را بگیرد و همچنین اگر اقدامات و تعمیرات لازم برای ملک را بدون اطلاع به موجر انجام دهد باز هم نمی تواند این مبلغ پرداختی را از موجر مطالبه کند.‌در موارد فوق هر‌گاه مستأجر قبل از صدور حکم دادگاه اضافه بر اجاره‌بهای معوقه صدی بیست آن را به نفع موجر در صندوق دادگستری تودیع نماید ‌حکم به تخلیه صادر نمی‌شود و مستأجر به پرداخت خسارت دادرسی محکوم و مبلغ تودیع شده نیز به موجر پرداخت می‌گردد، ولی هر مستأجر فقط ‌یک بار می‌تواند از این ارفاق استفاده کند.
0

یکی از شروطی که میشه گفت پای ثابت اغلب قرارداده است شرطی است در خصوص عدم وصول چک های موضوع ثمن معامله و یا به اصطلاح برگشت چک ها. معمولا جملاتی با این مضمون در قراردادها نوشته می شود بدون اینکه به نتایج حقوقی آنها واقف باشیم.از جمله این عبارت شرطی: در صورت برگشت هریک از چک های موضوع این قرارداد، موجب فسخ یا بطلان خود به خودی قرارداد حاضر می شود.

این شرط با این هدف درج شده که به فروشنده یا طرفی که چک را دریافت کرده این اطمینان خاطر داده شود که با برگشت یکی از جک ها قرارداد باطل یا فسخ می شود و همه چی به زمان قبل عقد قرارداد باز می گردد. اما و اما غافل از اینکه در رویه فعلی محاکم، چنین شرطی باطل بوده اما مبطل عقد نیست زیرا با ایجاب و قبول و امضای قرارداد بیع یا عقد واقع می شود و برگشت چک تاثیری در وقوع بیع ندارد زیرا چک وسیله پرداخت پول یا طلب است و در صورت برگشت باید طبق قانون چک صرفا صادرکننده یا فردی که آنرا با ظهرنویسی یعنی پشت نویسی به شما تسلیم کرده را ملزم به پرداخت وجه چک نمود و در صورت طرح دعوای تایید فسخ یا اعلام فسخ معامله بواسطه شرط فوق داداگاه قرار رد دعوی صادر می کند.

تفاوت شرط فسخ و شرط فاسخ در قراردادها چیست؟ یکی از شروطی که میشه گفت پای ثابت اغلب قرارداده است شرطی است در خصوص عدم وصول چک های موضوع ثمن معامله و یا به اصطلاح برگشت چک ها. معمولا جملاتی با این مضمون در قراردادها نوشته می شود بدون اینکه به نتایج حقوقی آنها واقف باشیم.از جمله این عبارت شرطی: در صورت برگشت هریک از چک های موضوع این قرارداد، موجب فسخ یا بطلان خود به خودی قرارداد حاضر می شود.

این شرط با این هدف درج شده که به فروشنده یا طرفی که چک را دریافت کرده این اطمینان خاطر داده شود که با برگشت یکی از جک ها قرارداد باطل یا فسخ می شود و همه چی به زمان قبل عقد قرارداد باز می گردد. اما و اما غافل از اینکه در رویه فعلی محاکم، چنین شرطی باطل بوده اما مبطل عقد نیست زیرا با ایجاب و قبول و امضای قرارداد بیع یا عقد واقع می شود و برگشت چک تاثیری در وقوع بیع ندارد زیرا چک وسیله پرداخت پول یا طلب است و در صورت برگشت باید طبق قانون چک صرفا صادرکننده یا فردی که آنرا با ظهرنویسی یعنی پشت نویسی به شما تسلیم کرده را ملزم به پرداخت وجه چک نمود و در صورت طرح دعوای تایید فسخ یا اعلام فسخ معامله بواسطه شرط فوق داداگاه قرار رد دعوی صادر می کند.


زیرا شرط فاسخ یعنی برهم خوردن خود به خودی قرارداد در خصوص برگشت چک موثر نیست. از این رو برای برگشت چک عبارت ذیل را توصیه می کنیم و بجای شرط فاسخ باید شرط فسخ یعنی اختیار فسخ معامله را باید در خصوص برگشت چک گنجاند که به صورت فوق تنظیم می شود: در صورت برگشت هریک از چک های موضوع این قرارداد، فروشنده ظرف مدت 10 روز از تازیخ برگشت هر یک از چک ها اخنیار فسخ قرارداد را از طریق ارسال اظهارنامه به نشانی خریدار در این قرارداد دارد و ضمنا ده درصد از کل ثمن معامله بعنوان خسارت راسا توسط فروشنده از محل وجوه پرداختی اولیه کسر می شود و خریدا حق هرگونه اعتراضی را از خود ضمن این قرارداد سلب نمود.

این شرط در دادگاه ها پذیرفته می شود چوم بجای برهم خوردن خود به خودی اختیار فسخ داده شده و از طرفی برای حق فسخ مدت باید تعیین شود و مدت نباید طولانی باشد ماده 401 قان ن مدنی اشاره دارد که اگر در عقد بیع برای شرط مدت تعیین نشود هم شرط و هم عقد باطل است لذا در مثال فوق ما ده روز حق فسخ پیش بینی نمودیم. خوب حالا بجای شرط فاسخ در بحث برگشت چکها باید شرط فسخ قرار بدهیم.

0

در مورد سازنده هم همینطور است و باید آورده‌های وی که شامل تعهد او برای ساخت پروژه‌ای با ویژگی‌های مشخص و معین است، به طور دقیق در قرارداد مشارکت درج شود، اما در حالی‌که آورده مالک شامل زمین و ویژگی‌های خاص آن به قیمت روز تعریف می‌شود در مورد سازنده باید تعیین آورده به نحو دقیق تری صورت گیرد و سازنده باید از همان ابتدا در بخش آورده‌ها به طور دقیق مشخص کند که هزینه‌هایی مانند صدور پروانه، جرایم احتمالی شهرداری، عوارض متعلقه، خرید تراکم، مازاد تراکم، بیمه تامین اجتماعی کارکنان، هزینه صورت مجلس تفکیکی، هزینه تقسیم‌نامه واحد، خرید تراکم، سند مالکیت و. به چه صورت خواهد بود؟ آیا این گونه هزینه‌ها جزو آورده‌های وی خواهد بود یا مالک نیز باید در قبال این هزینه‌ها سهمی را بپردازد؟ حال برخی سازنده‌ها به طور کلی این موارد را در قراردادها ذکر می‌کنند، مثلا عنوان می‌کنند که هزینه اخذ پروانه ساخت را متعهد شده‌اند. این در حالی است که در نتیجه نپرداختن به تک تک این موارد، سازنده پس از دریافت جواز ساخت، مثلا برای مابه‌التفاوت تراکم طبقه پنجم، با مالک دچار اختلاف می‌شود، چون این مورد را در قرارداد خود ذکر نکرده‌اند. به این ترتیب مالک باید از همان ابتدا از سازنده بخواهد که تکلیف این‌گونه موارد به روشنی در قرارداد مشخص شود.
بحث دیگری که در ارتباط با آورده‌ها مطرح است این است که بعضا املاکی که سازنده‌ها برای ساخت انتخاب می‌کنند ممکن است بدهی‌های احتمالی مانند عوارض شهرداری یا مالیات‌های اجاره و. داشته باشند که این‌گونه بدهی‌ها هیچ ارتباطی به سازنده ندارد و مالک نمی‌تواند بدهی‌های معوقه را به گردن سازنده بیندازد. به همین دلیل باید حتما در متن قرارداد به این نکته هم توجه شود که بدهی‌های احتمالی پلاک ثبتی مورد نظر یا ملک مورد نظر، بر عهده مالکان است. اگر این مورد در قرارداد تعیین تکلیف نشود ممکن است مالک بگوید که من ملک خود را با همین شرایط در اختیار سازنده قرار دادم و وی باید آن را پرداخت کند. در شروع احداث پروژه نیز هزینه‌هایی وجود دارد که این هزینه‌ها هم باید کاملا روشن شود. این هزینه‌ها به طور دقیق شامل هزینه مهندسی، هزینه معماری، هزینه بنایی، هزینه کارگری، هزینه‌های ترسیم نقشه‌ها، تامین مصالح، اجرای در نظارت، حفاظت از جان کارگران، رعایت کلیه مسائل ایمنی، هزینه‌های حوادث غیرمترقبه، حفاظت و خسارت‌های احتمالی ساختمان‌های مجاور، بیمه ساختمان‌های مجاور و. است که جزو آورده سازنده است و باید توافق سازنده با مالک در مورد تقبل این هزینه‌ها هر چه که باشد، به صورت بسیار دقیق و جزئی در قرارداد مشارکت قید شود.

مهم‌ترین دغدغه‌ای که سازندگان در ساخت‌وسازهای مشارکتی دارند، عمل مالک به تعهدات مربوط به انتقال سند است. در مبحث مربوط به انتقال سند حالات مختلفی وجود دارد که به توافق طرفین برمی‌گردد، به این صورت که عده‌ای از مالکان با سازنده توافق می‌کنند که در قبال پرداخت چک تضمین به مبلغی بر مبنای آورده سازنده یا بیشتر، به واسطه مشارکت(مثلا مشاور املاک، وکیل و.)انتقال سند را پس از اتمام عملیات ساخت انجام دهند. این حالت می‌تواند برعکس باشد، به این صورت که براساس توافق، سند ابتدا به سازنده انتقال یابد و در مقابل چک تضمین از طرف سازنده به واسطه سپرده شود. حالت سوم این است که مالک متعهد می‌شود قدرالسهم انتقالی خود را به سازنده بر مبنای پیشرفت کار انجام دهند، به این صورت که یک دانگ از سه دانگ سهم سازنده را بعد از سقف پنجم، دانگ دوم را بعد از اتمام نازک‌کاری و دانگ سوم را پس از پایان کار به نام می‌کنند که برای هریک از این مراحل چک تضمینی از سوی مالک نزد واسطه سپرده می‌شود. حالت سوم متعارف‌تر و رایج‌تر است.

معمولا در بحث قراردادهای مشارکت سازندگان حق پیش فروش پروژه و اجازه فروش پروژه را از مالک می‌خواهند. من به مالکان دادن اجازه پیش فروش پروژه به سازنده را اگر شناخت کامل و دقیقی از وی ندارند تا پایان پروژه پیشنهاد نمی‌کنم.
چون در بسیاری موارد سازنده‌ای که خواهان پیش‌فروش است، پول کافی برای ساخت در اختیار ندارد و می‌خواهد با سرمایه دیگری پروژه را تمام کند. بسیاری از سازنده‌های معتبر در این زمینه مشکلی ندارد اما بسیاری از سازندگان را مشاهده کرده‌ایم که اینها قرارداد مشارکت را با مالک امضا کرده‌اند از وی حق پیش فروش گرفته‌اند پول را از خریدار گرفته اند و متواری شده‌اند، حالا مالک مانده است و پیش خریداران و قراردادی که در آن مالک به سازنده اجازه پیش فروش داده است. از نظر حقوقی هم سازنده‌ای که قرارداد مشارکت تنظیم می‌کند، حتی اگر مالک به وی حق پیش فروش بدهد، بدون امضای مالک نمی‌تواند ملک را بفروشد، چون هنوز سند به نام مالک است و این توصیه‌ای است که به پیش خریداران می‌کنم، مبنی بر اینکه بدون حضور مالک تنها براساس قرارداد مشارکت و تنها به صرف امضای مبایعه‌نامه از سوی سازنده اقدام به پیش‌خرید نکنند.
نکته دیگر در خصوص اخذ وام است. بعضا سازندگان پروژه‌ها، از مالک حق گرفتن وام را می‌خواهند یا در قرارداد قید می‌کنند که سازنده حق گرفتن وام دارد. مالک باید در این مورد هم بسیار دقت کند، به این خاطر که در ازای وامی که بانک به سازنده می‌دهد، سند مالک در رهن بانک می‌رود، حالا اگر سازنده به تعهدات خود در قبال بانک عمل نکرده باشد و اقساط خود را به موقع پرداخت یا به موقع تسویه حساب نکرده باشد، به خاطر جریمه‌های ناشی از تاخیر، کل دارایی مالک در آن ملک از سوی بانک
مصادره می‌شود. بنابراین دو توصیه مهمی که در این رابطه به مالکان می‌کنم آن است که در صورتی که اطمینان 100درصدی به سازنده ندارند، اجازه دریافت وام و همینطور اجازه پیش‌فروش به سازنده ندهند. این امر تضمین‌کننده نسبی است نسبت به حفظ منافع مالک.
نکته دیگری هم که متعاملین در قرارداد پیش فروش باید به طور روشن آن را تصریح کنند، آن است که افزایش قیمت ملک یا افزایش قیمت مصالح ساختمانی نباید در اصل قرارداد تاثیر داشته باشد. مالک متعهد شود که در صورت افزایش قیمت ملک در زمان اجرای قرارداد خواهان سهم بیشتری نشود و سازنده هم در صورت افزایش قیمت مصالح ساختمانی سهم بیشتری مطالبه نکند.
مساله دیگر اینکه گنجاندن بندهایی مانند این بند: «در صورتی‌که سازندگان در هر مقطع ساختمان، بیش از 40 روز کار ساخت‌وساز را تعطیل کنند، اگر سازندگان به اختیار و ناشی از ناتوانی مالی کار را تعطیل کرده باشند به مالکان وکالت داده می‌شود که یک واحد سهم سازنده را پیش فروش کنند تا بقیه کار را انجام دهند"، تدابیر خوبی است که باید مالکان در هنگام عقد قرارداد به آن توجه داشته باشند.البته تبصره‌های زیادی در رابطه با قراردادهای مشارکت در ساخت می‌توان اعمال کرد که با توجه به نیازها، سلیقه‌ها و نوع قرارداد می‌تواند مورد توجه قرار گیرد.

0
قرارداد مشارکت مدنی جهت مشارکت در احداث ساختمان
ماده 1- طرفین قرارداد
طرفهای اول قرارداد
.
2-
.
.
موضوع قرارداد عبارت است از مشارکت طرفین جهت تخریب 1دستگاه ساختمان با مشخصات مندرج در ماده 3 و احداث یک ساختمان جدید در محل عرصه آن شامل. طبقه به صورت. طبقه مسکونی که طبقه اول. واحده به مساحت تقریبی. متر مربع و سایر طبقات هر طبقه دارای. واحد آپارتمان به مساحت تقریبی. متر مربع و جمعا دارای تعداد. واحد مسکونی و. طبقه مشاعات و مشترکات. پارکینگ و. انباری بر اساس نقشه های تایید شده شهرداری منطقه. و تحت نظارت مهندس ناظر تعیین
ماده 3-آورده طرفین
آورده طرف اول عبارتست از. دانگ از پالک ثبتی. فرعی از پالک اصلی. قطعات. واقع در بخش. به نشانی.
آورده طرف دوم عبارت است از آورده نقدی به میزان مجموع هزینه های الزم جهت ساخت بنای جدید به شرح ذیل که طرف دوم متعهد می گردد که در مدت قرارداد آنها را پرداخت نماید.
ب- تمامی هزینه های محاسبات مهندسی، نقشه کشی و هزینه های شهرداری مربوط به صدور پروانه ساختمان، هزینه های تراکم و جرایم ساختمانی ماده 100)در صورت تخلف بدون هماهنگی و کسب موافقت طرف اول(گواهی عدم خالف، گواهی پایانکار ساختمان و سایر هزینه های مورد مطالبه
د- کلیه هزینه ها ی مربوط به خرید و نصب انشعاب خدمات شهری شامل: آب، برق، گاز، فاضالب شهری و تلفن)بدون خرید فیش تلفن(
و- کلیه هزینه های مربوط به تفکیک ساختمان به منظور صدور سند مالکیت اختصاصی از اداره ثبت اسناد و امالک مربوطه برای هر یک از واحدهای احداثی ساختمان.
ماده 4- نسبت سهم الشرکه و طبقات اختصاص یافته از ساختمان جدید به طرفین
ب- سهم الشرکه طرف دوم. درصد
الف- طبقات. و تعداد. پارکینگ در طبقه پیلوت و. پارکینگ در طبقه زیرزمین و تعداد. انباری در طبقه زیرزمین سهم طرف اول.
آپارتمانها به صورت ذیل بین طرفین تقسیم می گردد
.
.
.
.
.
.
.
1-5
2-5
3-5
جهت اخذ پایان کار و صورت مجلس تفکیکی و تنظیم تقسیم نامه
تبصره: کلیه مدت زمانهای فوق با توافق کتبی طرفین قابل تجدید نظر است.
طرف اول قرارداد متعهد می گردد:
حداکثر. ماه بعد از امضای قرارداد نسبت به تحویل ساختمان تخلیه شده جهت عملیات تخریب طی صورتجلسه ای به طرف دوم اقدام نمایند.
2-6
3-6
4-6
5-6
6-6
شایان ذکر است هرگونه توافق با طرف دوم با امضای.)نماینده طرف اول(دارای اعتبار بوده و به منزله امضای طرف اول می باشد و حق هرگونه اعتراض بعدی از طرف اول ساقط می باشد.)بدیهی است که نماینده طرف اول تاییدیه طرفهای اول را در مورد توافقات قبال اخذ نموده است.(
طرف دوم متعهد می گردد
نسبت به انجام تعهدات قراردادی خود در مواعد تعیین شده در ماده 4 اقدام نماید.
نسبت به بیمه کردن کارگران و کلیه کارکنان شاغل در پروژه احداث ساختمان در قبال حوادث کارگاهی اقدام نماید.
کلیه خسارات احتمالی ناشی از کار از جمله خسارت. آسیب به امالک مجاور و مطالبات تامین اجتماعی و هرگونه خسارت پیش بینی نشده دیگر را پرداخت کند و هیچ گونه مسئولیتی مالی یا جانی متوجه طرف اول نخواهد بود.
ساختمان موضوع قرارداد را دقیقا بر مبنای پروانه شهرداری و نقشه های مصوب و صورت جامع مصالح مصرفی و زیر نظر مهندس ناظر احداث و تکمیل و مسئولیت هرگونه خالف در احداث بنا را پذیرفته و جرایم متعلقه را به شهرداری بپردازد.
کلیه ضوابط و مقررات قانونی از جمله مقررات ملی ساختمان خصوصا مبحث 19 آن و آیین نامه 2800 راجع به زلزله و مقررات شهرداری شهرسازی را رعایت نماید.
چنانچه به هرعلت، انجام کار یا ادامه کار آن به مدت بیش از. متوقف گردد. مکلف به پرداخت خسارت قراردادی به مبلغ. ریال به طرف اول می باشد. و طرف اول نیز حق فسخ قرارداد را خواهد داشت. طرف دوم به موجب همین قرارداد به طرف اول وکالت داده تا در صورت حدوث شرایط مذکور، ضمن تکمیل و انجام بقیه مراحل کار، نسبت به وصول خسارت قراردادی و هزینه
7-7
8-7
9-7
.
طرف دوم به منظور تضمین اجرای تعهدات قراردادی خود،. فقره چک به شماره های ذیل صادر و در اختیار آژانس امالک. قرارداده تا در صورت انجام به موقع تعهدات قراردادی خود و پیشرفت پروژه در مراحل مختلف به شرح ذیل و با تنظیم صورتجلسه با نماینده طرف اول چکهای مذکور مستردد می گردد
ب

11-7
می گردد.(
طرف دوم مبلغ. ریال همزمان با تحویل گرفتن ملک و انتقال. دانگ از سهم مشاعی طی سند قطعی به طرف دوم به صورت قرض الحسنه به طرف اول پرداخت می نماید که در پایان مدت نیز طرف اول نسبت به استرداد ٓان همزمان با تحویل آپارتمانهای نوساز اقدام خواهد کرد. بدیهی است که تحویل ٓآپارتمانها با استرداد این مبلغ به طرف دوم امکانپذیر می باشد.)صورت وضعیت مبالغ
ماده 8- شرایط قرارداد:
طرفین توافق نمودند که ساختمان از مصالح لوازم و وسایل قید شده در صورت جامع مصالح مصرفی که در این قرارداد ذکر شده است ساخته شده و هرگونه تغییر احتمالی بعدی در صورت موصوف باید با توافق کتبی طرفین انجام شود.
عملیات ثبتی تفکیک سهم مشاعی طرفین طبق توافق مندرج در ماده 4 توسط طرف دوم انجام می گردد و کلیه هزینه های مربوطه نظیر هزینه دارایی مالیات انبوه سازی و غیره نیز توسط طرف دوم پرداخت خواهد شد.
کلیه هزینه های الزم جهت تنظیم سند رسمی انتقال آپارتمان های احداثی به نام هریک از طرفین به تناسب سهم الشرکه و مالکیت برعهده همان طرف می باشد.
فروش یا پیش فروش سهم الشرکه از سوی هریک از طرفین پس از اخذ جواز ساخت کل ساختمان امکان پذیر می باشد.
5-8-
تعهد خود خواهد بود.
در صورتی که بر اثر حوادث قهریه اعم از سیل، زلزله و. یا بر اثر تغییرات غیر قابل پیش بینی در دستورات و مجوزهای صادره از سوی شهرداری و سایر دوایر دولتی مرتبط، در انجام کار وقفه ایجاد گردد، هیچ یک از طرفین مسئول تاخیرات به وجود ٓامده نخواهد بود.
کلیه مصالح حاصل از تخریب ساختمان فعلی، متعلق به طرف دوم می باشد.
طرف اول اقرار می نماید که پالک ثبتی موضوع قرارداد در زمان تنظیم قرارداد کال یا جزئا و عینا یا منفعتا به کسی واگذار نشده و از سوی مراجع قضایی نیز توقیف نمی باشد. چنانچه مشخص شود هریک از طرفین اول بر خالف این بند اقدام و قرارداد را منعقد کرده باشند، مکلف به پرداخت خسارت قراردادی به مبلغ. ریال به طرف دوم می باشد و این خسارت بدل از انجام تعهد وی مبنی بر
9-8-
10-8-
11-8-
12-8-
13-8-
14-8-
15-8-
شرایط فنی و اجرایی توافق شده پروژه مشارکت و صورت جامع از مصالح، لوازم و منصوبات با ذکر تمام جزئیات که توسط طرف دوم در احداث موضوع قرارداد به کار خواهد برد به شرح ذیل می باشد
اجرای فونداسیون طبق نقشه محاسباتی و زیر نظر مهندس ناظر.
اسکلت از نوع. به صورت متناسب با قوانین و مقررات شهرداری طبق ضوابط و مقررات ملی ساختمان و زیر نظر مهندس ناظر.
استفاده تیرچه در سقف ها و عیار بتن سقف ها طبق نقشه محاسباتی
تمامی سقف ها یونولیت یا بلوک سفالی
لوله کشی ها
لوله های آب بهداشتی بیرونی از جنس.
لوله های گاز از نوع.
لوله های فاضالب از نوع.
لوله کشی شوفاژ با لوله های.
رادیاتورها از نوع.
سیستمهای گرمایشی:.
مشعل.
سیستم برق:
-لوله کشی برق از نوع.
3-9-
4-9-
. 5-9-
6-9-
7-9-
8-9-
9-9-.
10-9-
11-9-
10-

دیوارهای آشپزخانه، حمام و توالت از نوع.
کف سازی
آشپزخانه از نوع.
حمام ها و توالت ها از نوع.
پذیرایی، هال، خواب ها و راهروها از نوع.
پشت بام اجرای عایق از نوع.
حیاط.
پارکینگ.
- عایق رطوبطی و صوتی:
سرویس ٓاشپزخانه ها، حمام ها و توالت ها از نوع.
زیرزمین و پارکینگ از نوع.
بدنه ساختمان از نوع.
دیوارهای جانبی و دیوارهای بین واحدها از نوع.
- نماسازی:
نمای خارجی ساختمان از نوع.
نمای
16-
: 1 -16
2 -16
17
18-
1-18-
2-18-
19-
1-19-
2-19-
3-19-
4-19-
. 5-19-
6-19-
7-19-
20-
قفل و دستگیره دربها از نوع.
شیر آلات ظرفشویی و رو شویی از نوع
2-20-
21

:1-21-
2-21-
4-21-
22-
1-22-
. 2-22-
3-22-
4-22-
23-
24-
1-24-
. 2-24-
. 25-
1-25-
2-25-
3-25-
4-25-
5-25-
26-
1-26-
2-26-
.
دربها از نوع.
اسانسور
موتور از نوع.
کابین از نوع.
چاه فاضالب یک حلقه با نتراژ طراحی نقشه
شومینه برای کلیه واحدها
نرده ها و راه پله ها استیل
بالکن ها طبق نقشه طراحی
دیوارهای حیاط. طبق نقشه طراحی
پارکینگ ها کف. دیوارها تا سقف.
انبارها کف. و دیوارها.
انشعاب آب هر واحد مستقل و یک انشعاب آب مصارف مشترک
ساب کف تمامی واحدها و مشاعات و پارکینگ ها 37- چهارچوب ها

چهارچوب درها از نوع.
چهارچوب کمدها از نوع.
اجرای سیستم تهویه و هواکشی مناسب
اجرای روشنایی گاز در واحدها
اجرا و نصب
41-
42-
43-
44- اجرا و نصب شیر

ماده 9- دفترخانه مورت توافق
ماده 10- اسناد و مدارک پیوست قرارداد
فتوکپی اسناد مالکیت ساختمان فعلی
نقشه های کلی و اجرایی
صورت وضعیت چک های قرض الحسنه و بال عوض

الف- این قرارداد در موارد ذیل از سوی طرف اول قابل فسخ می باشد:
الف-2 در صورتی که سهم مشاعی عرصه انتقال یافته به طرف دوم به دیگران منتقل شود.
الف-4 در صورتی که حقوق مشارکت ناشی از این قرارداد از سوی طرف دوم به دیگری انتقال یابد. ب- این قرارداد در موارد ذیل از سوی طرف دوم قرارداد قابل فسخ می باشد
ب-2 در صورتی که طرف اول حاضر به فک رهن از ملک موضوع قرارداد نگردد.
ب-4 در صورتی که طرف اول حقوق مشارکت ناشی از این قرارداد را به دیگری انتقال دهد.:
0

1٫ مورد اِجاره صرفاً جهت …………………….بی اجازه/ باجاره واگذار گردیده ومستاجر حق تغییر شغل دارد/ندارد.

2٫ پرداخت کلیه مالیات شغلی وحق بیمه وبهای مصرفی آب وبرق وگاز تلفن کلاً بامستاجر بوده وباید درپایان مدت مفاصاحسابهای مربوطه را به موجر ارائه نماید

3٫ مباشرت مستاجر در انتفاع ازمورد اجاره شرط اساسی این قرارداد است

4٫ مستاجر حق واگذاری مورداِجاره را تحت هیچ عنوان به غیر نداردمگر با اجازه قبلی وکتبی موجر

5٫ مالیات مستغلات وتعمیرات اساسی وزیربنائی باموجر بوده وتعمیرات جزیی وتزیینی که برای انتفاع بهترازمورد اِجاره لازم باشد بامستاجر است

6٫ مستاجر ریالی بابت حق سرقفلی و کسب و پیشه و نظایرآن به موجر نپرداخته است بدیهی است درپایان مدت درتمامی مواقع کلیه حقوق کماکان متعلق به موجر بوده ومرور زمان نیز موجد هیچ حقی برای مستاجیر نمی باشد

7٫ مستاجر باید درپایان مدت مورد اجاره را به همان نحو که تحویل گرفته است به همان صورت راس موعد انقضاء مدت تخلیه و به موجر یا نماینده قانونی وی مسترد نماید تاخیر درتخلیه روز انه مشمول ایجاد حقوق قانونی برای موجر خواهد بود که طبق قانون مطالبه خواهد نمود

تخلف از هر یک از مفاد این قرارداد برای موجر در بقیه مدت موجب حق فسخ یکطرفه قرارداد می باشد.

0

1- در مرحله اول، مالک یا وکیل ملک (فرد دارای وکالت از طرف مالک یا مالکین)با ارائه مدارک زیر درخواست پروانه خود را در دفاتر خدمات الکترونیک شهر ثبت می‌ کند:

اصل و کپی سند یا سندهای ملک، حضور همه مالکین یا یک نفر دارای وکالت از سایرین، کارت شناسایی (کارت ملی)، برگه تسویه‌حساب عوارض نوسازی شهرداری سال‌های گذشته و سال جاری


2- در مرحله قبل پرونده تشکیل شده و پس از تشکیل، می ‌بایست بازدید صورت گیرد. در بازدید موارد مانند ابعاد ملک، عرض خیابان، بنای موجود، موقعیت مجاورین در صورت داشتن مواردی از قبیل پخ در بنا تعیین و گزارش می ‌شود.


3- دستور نقشه طی یک اتوماسیون اداری برای ملک موردنظر صادر شده و اطلاعاتی از قبیل ابعاد باقی ‌مانده ملک پس از اصلاحی‌ های موردنظر شهرداری، مساحت پس از اصلاحی، تعداد طبقات و سطح اشغال هر طبقه در دستور نقشه ذکر می‌ شود. معمولاً طبق پهنه‌ای که ملک در آن واقع‌شده، متراژ سند (نه متراژ وضع موجود زمین)و عرض‌ گذر، حجم ساختمان شامل تعداد طبقات و سطح اشغال آن ‌ها تعیین می ‌گردد.


4- در این مرحله نقشه معماری بر اساس ضوابط مورد عمل شهرداری و دستور نقشه صادرشده برای ملک طراحی می ‌گردد. مهم‌ ترین مرحله در مراحل صدور پروانه، طراحی نقشه معماری است تا حداکثر توانایی طرح به لحاظ متراژ، تعداد پارکینگ و کیفیت فضاها ارائه شود.


5- پس از رفع ایرادات ضوابطی عنوان ‌شده از سوی دفاتر خدمات الکترونیک و نهایی شدن نقشه معماری، از سوی واحد صدور پروانه هر منطقه عوارض تراکم شهرداری بر اساس متراژهای موجود در هر طبقه و نوع کاربری آن، محاسبه و تعیین می‌ گردد.


6- بعد از گرفتن تأییدیه اداره درآمد منطقه شهرداری مبنی بر پرداخت و تسویه عوارض متعلقه، پروژه به مرحله پیش ‌نویس پروانه می ‌آید. در صورت لزوم (ساختمان بیش از 5 طبقه)گزارش آزمایش مکانیک خاک در این مرحله و هم‌ زمان با تهیه نقشه‌های سازه، برق و مکانیک تهیه و از سازمان نظام‌ مهندسی تأییدیه گرفته می شود.


7- درخواست تعیین ناظر در دفاتر خدمات ثبت و پس از عقد قرارداد با ناظر یا ناظرین باید برگه‌ های سهمیه آن ‌ها به انضمام قرارداد فی ‌مابین را به‌ عنوان ملاک تکمیلی پیش‌ نویس پروانه به دفتر خدمات الکترونیک تحویل داد به ‌علاوه برگه تعهد رعایت اصلاحی، تعهد اخذ تأییدیه نما و … نیز ازجمله مدارک پیش‌ نویس است که باید صرفاً توسط مالک (نه وکیل)تهیه شود.

-پرونده‌هایی که متراژ زیر بنایی آن‌ ها بیش از 2000 مترمربع باشد مشمول اجرای ماده 33 نظام‌ مهندسی ساختمان می شوند. این یعنی نقشه‌های چهار رشته معماری، سازه، برق و مکانیک می بایست به‌صورت اجرایی با داشتن تمامی جزئیات (اصطلاحاً نقشه‌های فاز 2)ترسیم ‌شده و از سوی سازمان نظام‌ مهندسی ساختمان مورد تائید قرار گیرند. این پروسه زمان بر بوده و ممکن است چندین بار نقشه ‌ها دچار اصلاح شوند. توصیه بر این است که در نقشه‌های اولیه (فاز یک)چنین پروژه ‌هایی الزامات و ضوابط نظام‌ مهندسی در نظر گرفته شود تا در صورت تبدیل نقشه‌ ها به فاز 2 اصلاحات کمتر بوده و در زمان صرفه‌ جویی گردد.


8- مدارک پیش ‌نویس پروانه که باید توسط مالک تهیه و به دفتر خدمات الکترونیک ارائه شود شامل موارد زیر می‌ باشد:

نقشه ‌های سازه و تأسیسات برق و مکانیک به همراه برگه های سهمیه خدمات مهندسی (اصطلاحاً برگه سبز چهار رشته)ممهور به مهر مهندسین محاسب، قرارداد مالک و ناظر و برگه سهمیه ناظر، برگ تعهد رعایت اصلاحی، برگ تعهد تائید نما، فایل‌های نقشه های سازه، برق و مکانیک، چک لیست ‌های مرتبط نظیر مبحث 19، مبحث 6 و بارگذاری، زلزله و غیره، برگه تعهد مشاور ژئوتکنیک و برگه تأییدیه گزارش خاک و چند مورد دیگر که بسته به پروژه‌های خاص ممکن است لازم شود.


9- پس از تائید نقشه ‌های چهار رشته پروسه اخذ تأییدیه ‌های دفتر خدمات الکترونیک، طرح تفصیلی و بر و کف،رئیس صدور پروانه، معاون شهرسازی و معماری و نهایتاً تأییدیه شهردار به‌صورت سیستمی انجام و پروانه ساختمان چاپ می شود.

ممکن است در مرحله اولیه و پس از صدور دستور نقشه، به دلایلی نظیر تعیین کد صفر ملک، عرض بیشتر در ورودی و از این قبیل نیاز به اخذ نظر شورای معماری هر منطقه بوده و حقوق ملک تثبیت شود.


10- نکته آخر اینکه زمان اعتبار پروانه ساختمان 2 سال از تاریخ صدور است که تا 2 سال دیگر هم قابل تمدید خواهد بود. مهلت اتمام عملیات ساختمانی هم برحسب متراژ و تعداد طبقات جدولی دارد. به‌عنوان یک معیار کلی حدود 4 سال در نظر گرفته می شود. ممکن است در حین ساخت به دلایل مختلف نقشه معماری اولیه تغییر کند. در این صورت مراحل مشابهی نظیر صدور پروانه اولیه اما به‌عنوان پروانه تغییر نقشه با تشکیل پرونده در دفتر خدمات الکترونیک مربوطه طی می‌شود و پروانه جدیدی صادر می‌گردد. در حین اجرا ممکن است مازاد بر متراژ پروانه، اضافه بنا داشته باشیم. در این صورت مراحل گواهی عدم خلاف طی می ‌شود و در صورت عدم تجاوز از مقادیر مجاز خلاف عوارض معادل آن اخذ و گواهی عدم خلاف آن صادر می ‌شود. در غیر این صورت در کمیسیون ماده 100 مطرح و معمولاً رای به تخریب داده می‌ شود.

« صفحه قبل - صفحه بعد »